Veelgestelde vragen

Lakverzegeling

Dit is een transparante en zeer glanzende behandeling ter bescherming van gelakte oppervlakken van voertuigen. Dankzij deze grondige behandeling ontstaat een lakverzegeling die garandeert dat de lak zijn diepe glans behoudt en beschermd is tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals Uv-straling, zure regen en strooizout.

Er zijn twee soorten behandelingen. Waxoyl 100 Plus wordt toegepast op nieuwe voertuigen en Waxoyl Glaze Gard wordt toegepast op voertuigen ouder dan 3 maanden. Op de Waxoyl behandeling 100 Plus behandeling geven we 3 jaar garantie op glans – en kleurbehoud van de lak. Bij Waxoyl Glaze Gard is de garantietermijn 2 jaar.

 • Hoogglans effect van de lak
 • UV-bescherming
 • Behoud langer een nieuwe look en daardoor een hogere inruilwaarde
 • De lak verdrijft water en vermijdt dus regendruppels die vlekken veroorzaken
 • Bespaart tijd en geld bij het schoonmaken van de buitenkant van je auto
 • Verwijdert gemakkelijk vuil, insecten en andere ongewenste materie

Bij ernstige vervuiling, zoals vogelpoep, is het advies om gebruik te maken van het Waxoyl aftercare pakket 3-in-1 om de lak in conditie te houden.

Een lakverzegeling op keramische basis geeft een zeer langdurige bescherming, mede door de polymeer (SIO2). Crystal Coating voorziet de lak van een hoogglans beschermend schild. De lak is daarmee uitstekend bestand tegen agressie van buitenaf zoals uv-straling, zure regen en strooizout.

Crystal Coating is harder en duurzamer dan alle andere soorten lakbeschermers, zoals wax, polymeer of teflon. Het product is een slimme combinatie van nanotechnologie en ervaring met polymeertechnologie. De verbindende en beschermende coating hecht zich permanent met het oppervlak en is niet eenvoudig met schoonmaakmiddelen te verwijderen.

Met het aanbrengen van Waxoyl Crystal Coating is de lakbescherming maximaal. De lak moet in perfecte conditie zijn als deze behandeling wordt uitgevoerd. Alle vervuilingen die onder de lakverzegeling komt, zijn niet meer weg te halen!

 • Makkelijk schoon te maken
 • Geeft 3 jaar lang een diepe glans aan de lak van je voertuig
 • Beschermt de lak van je voertuig en behoudt zijn kleur dankzij het krachtige UV-filter
 • Bespaart tijd en geld bij het schoonmaken van de buitenkant van je voertuig
 • Bestand tegen hogedrukreiniging
 • Insecten zijn gemakkelijk te verwijderen
 • Je voertuig blijft er langer als nieuw uitzien
 • Behoudt langer een nieuwe look en daardoor een hogere inruilwaarde
 • Bestand tegen chemicaliën van autowasstraten
 • Minimaliseert kleine krasjes
 • Waterafstotend hydrofoob effect
 • 100 Plus en Glaze Gard op wax basis
 • Crystal coating op SIO2 polymeer basis
 • 100 Plus wordt toegepast op nieuwe voertuigen met een garantie van 3 jaar
 • Glaze Gard wordt toegepast op gebruikte voertuigen met een garantie van 2 jaar

De behandelingen moeten worden aangebracht door een professioneel bedrijf. Bij keramische coating is netheid een extreem belangrijke factor. Alles wat je afdekt met de coating, kun je niet meer verwijderen.

Op matte lakken mag men enkel een Crystal coating behandeling doen. Waxoyl 100 Plus en Glaze Gard mogen niet worden aangebracht. Dit zal zorgen voor een glanzende lak op de matte kleur.

Ja, dat mag. Let wel op dat je het goedkoopste programma neemt, wassen en drogen.

Eerst moet de lak enigszins uitgehard zijn, maar een Waxoyl 100 Plus of Glaze Gard behandeling mag na 48 uur wel worden toegepast. Bij een keramische coating is het verstandig om dit pas na een week te doen.

Ja, dat mag. Let op, bij een keramische coating krijg je de bestickering er niet meer af.

Bij een dealerbedrijf, poetsbedrijf of detailer die partner is van Waxoyl.

Aftercare shampoo, een milde shampoo speciaal voor Waxoyl 100 Plus en Glaze Gard.
Hydrocoat, een wax om snel en zorgvuldig uw voertuig extra te beschermen.
3 in 1 set, speciaal ontwikkeld om extreme vervuilingen te verwijderen en opnieuw te beschermen.

 

Een auto met een Waxoyl 100 Plus of Glaze Gard behandeling mag altijd na behandeld worden met een wax. Let op! Er mag in deze wax geen cleaner zitten.

Na afloop van de garantieperiode, kan er een Waxoyl Glaze Gard behandeling worden gedaan. Wel is het verstandig om de auto te polijsten, om vervuiling en krassen te verwijderen. Dit geeft een beter resultaat voor de glans en kleurechtheid.

Alle boten, behalve houten boten kunnen worden voorzien van een lakverzegeling. 

 

Ja, dat kan. Let wel goed op dat de delen glad zijn en niet van een structuur zijn voorzien.

Een motorfiets kan prima worden behandeld met Crystal Coating. Let er wel op dat alleen de gelakte delen of gesloten kunststoffen mogen worden behandeld. Lees hier meer over lakverzegeling voor je motor.

Lees hier meer over Crystal coating voor je motor.

Garantie lakverzegeling

Het garantiecertificaat ontvang je van diegene waar het voertuig is behandeld.

Contact opnemen met de persoon bij wie je de behandeling hebt gekocht.

Alleen diegene die de behandeling heeft uitgevoerd kan de garantiekaart invullen.

Als het om een nieuw gekocht voertuig gaat, dan moet je dat aanvragen bij diegene die de behandeling heeft aangebracht. Bij een occasion kan je dit niet meer achterhalen.

Bekleding / Interieur

Reiniging kan worden uitgevoerd met een interieur cleaner, die kan worden gebruikt op kunststof delen, leer en stoffen bekleding. Na de behandeling goed laten drogen of evt. uitzuigen met een waterstofzuiger.

Voor optimale bescherming van het interieur gebruik je Waxoyl UPT.

UPT is onze bekleding bescherming speciaal ontworpen om bekleding te beschermen tegen vuil en vlekken.

Deze behandeling vormt een beschermende film rond elke afzonderlijke vezel om het binnendringen van vuil te verminderen. UPT verwijdert tevens hardnekkige vlekken veroorzaakt door eten en drinken.

Reiniging is hierdoor gemakkelijk uit te voeren en de stof/leer behoudt permanent het nieuwe uiterlijk. Waxoyl UPT is een onzichtbaar product die de soepelheid van de stof, de glans en levendigheid van de kleuren behoudt. UPT is ontwikkeld als een effectieve middellange / lange termijn behandeling om vuil en water van stoffen en leer af te weren.

De kofferruimte in het geheel inspuiten met UPT. Natuurlijk moet alles eerst goed en grondig worden schoongemaakt. Bijvoorbeeld met een Waxoyl Desinfectie behandeling.

Eerst het interieur reinigen met een interieurreiniger. Hierna met een Neutralizer behandelen. Dit moet wel op een speciale manier gebeuren. Deze behandeling kan alleen door een professioneel bedrijf worden toegepast.

Geurtjes van de hond, maar ook vuil van kinderen (sapjes en ijs) kunnen niet in de bekleding trekken.
Hierdoor is het gemakkelijk schoon te maken, blijft het interieur langer mooi en zullen geen vlekken zichtbaar zijn op de bekleding. Ook ideaal voor vloermatten en de mat in de kofferbak.

Lees alle voordelen hier.

Veiligheidsbladen

De veiligheidsbladen kunnen worden teruggevonden bij de producten in de webshop voor professionals. Hiervoor dien je een account aan te maken.