Wat is glascoating?

Wat is glascoating? Glascoating is een gel-achtige vloeistof dat wordt aangebracht op o.a. auto’s om de lak te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook zorgt het ervoor dat de autolak weer zijn diepe glans terugkrijgt en behoudt. Op dit moment is het de nieuwste en sterkte coating die op markt is. Toch is het niet helemaal nieuw. In de zakelijke branche werd er namelijk al veel langer gewerkt met glascoating. Denk hierbij aan het aanbrengen van glascoating op vliegtuigen of treinen. Omdat mensen in deze sector enorm enthousiast waren over de effecten van glascoating is het de afgelopen jaren ook populair geworden om auto’s mee te behandelen. Hieronder leggen we u uit waarom dit zo is.

Het effect van een glascoatingbehandeling met Waxoyl

Wanneer de gel-achtige vloeistof (glascoating) is aangebracht op de lak van een auto dan zal het binnen no-time uitharden. De glascoating vormt dan als het ware een beschermingslaag die uw auto beter beschermt tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan:

  • Uv-straling
  • Zure regen
  • Modder
  • Hars
  • Insecten
  • Strooizout
  • Luchtverontreiniging

De autolakken van de huidige auto’s zijn meestal vrij dun en zacht. Dit betekent dat de gevolgen van invloeden van buitenaf snel nadelig zijn en dat het lastig wordt om de lak te herstellen. Een glascoatingbehandeling (met Waxoyl) biedt hierbij een uitkomst doordat de glascoating een homogene laag vormt met de autolak. Zo is de lak optimaal beschermd en kan vuil zich niet hechten aan het voertuig. Ideaal, want zo blijft de glans en kleur van de autolak behouden en is een poetsbeurt niet nodig.

Wat kost glascoating?

Glascoating kunt u door verschillende autopoetsbedrijven aan laten brengen. Dit brengt meestal wel hogere kosten met zich mee. Toch is het een interessante optie omdat u zo bent verzekerd van de hoogst haalbare kwaliteit. De prijs van een glascoating behandeling met Waxoyl hangt af van het type (lees ook: de grootte) van uw auto. Deze investering maakt dat de autolak optimaal wordt beschermd. De lak krijgt een perfecte glans waarvan u jarenlang kunt genieten.